Douane formaliteiten

Codirex is in het bezit van verschillende Douane vergunningen, zoals o.a. de vergunning Authorised Economic Operator (AEO). Een voordeel hiervan is dat de kans op fysieke controle verlaagd wordt. Dit vermindert vertraging in uw logistieke keten.

In- en uitvoerdocumentatie

Ook voor biologische producten
Niet-Uniegoederen die bestemd zijn voor consumptie binnen het douanegebied van de Unie, worden geplaatst onder de regeling “in het vrije verkeer brengen”. Hiervoor doorlopen wij voor u de aangifteprocedure. Het is essentieel dat dit op de juiste wijze gebeurd, zodat de juiste invoerrechten geheven worden en dit later geen naheffing oplevert.

NCTS - transito

Het is mogelijk om Niet-Uniegoederen vrij van invoerrechten en BTW onder de regeling Douanevervoer binnen de Europese Unie en EVA landen te vervoeren. Hiervoor doen we een elektronische aangifte in het New Computerized Transit System (NCTS).

Directe vertegenwoordiging

Bij directe vertegenwoordiging handelen wij in uw naam en voor uw rekening. Het voornaamste voordeel is dat uw aangifte wordt gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. U hoeft zelf geen Douane-expertise in huis hoeft te hebben. Naast het doen van een aangifte kunnen wij u hiermee vertegenwoordigen in verschillende douanezaken.

Beperkte fiscale vertegenwoordiging

Wij zijn in het bezit van de vergunning fiscale vertegenwoordiging. Hierdoor zijn wij in staat om de administratieve verplichtingen voor de Nederlandse BTW voor buitenlandse ondernemingen te voldoen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

laat het ons weten ▸

2logo-certificering-footer-home-Codirex.png

Algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden van Codirex Expeditie via de onderstaande link:

algemene voorwaarden ▸

Contactgegevens

Waalhaven Zuidzijde 12-J
3088 HH  Rotterdam

TELEFOON  010 - 283 2355
E-MAIL  info@codirex.nl

Scroll naar boven